Polityka prywatności

Informacje o administratorze i przetwarzaniu danych osobowych

  1. Administratorem danych osobowych jest firma Black Red Studio, z siedzibą pod adresem ul. Trześniowska 61, 20-227 Lublin, Numer NIP: 9462688751,  REGON: 383255424.
  2. Dane osobowe ulegające przetwarzaniu: imię i nazwisko, adres e-mail.
  3. Dane osobowe będą przetwarzane na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a RODO w celu odpowiedzi na zapytanie skierowane poprzez formularz kontaktowy oraz dalszego kontaktu związanego z realizacją zamówienia.
  4. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, jednak ich brak uniemożliwia świadczenie w/w usługi.
  5. Kontakt z Administratorem w sprawach związanych z przetwarzaniem oraz ochroną danych osobowych jest możliwy drogą elektroniczną pod adresem e-mail: team@blackredstudio.com.
  6. Przysługuje Panu/Pani prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych, aby skorzystać z tych praw należy skontaktować się z administratorem danych osobowych kontakt w punkcie 5).
  7. Posiada Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
  8. Usługodawca ma prawo udostępniać dane osobowe Użytkownika oraz innych jego danych podmiotom upoważnionym na podstawie właściwych przepisów prawa (np. organom ścigania).
  9. Usunięcie danych osobowych może nastąpić na skutek cofnięcia zgody bądź wniesienia prawnie dopuszczalnego sprzeciwu na przetwarzanie danych osobowych.
  10. Dane osobowe będą przechowywane przez okres roku od daty wysłania zapytania.
  11. Pani/Pana dane osobowe nie będą przekazywane żadnym odbiorcom danych.

Informacje o plikach cookies

  1. Administratorem serwisu pod domeną blackredstudio.com jest firma Black Red Studio, z siedzibą pod adresem ul. Trześniowska 61, 20-227 Lublin, Numer NIP: 9462688751,  REGON: 383255424.
  2. Serwis zbiera w sposób automatyczny tylko informacje zawarte w plikach cookies.
  3. Serwis wykorzystuje pliki cookies tzw. „ciasteczka”, które stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych serwisu. Pliki cookies przede wszystkim zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym użytkownika pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest Administrator.
  4. Na naszej witrynie wykorzystujemy następujące pliki cookies:
    • „niezbędne” pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach serwisu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach serwisu;
    • pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach serwisu;
    • „wydajnościowe” pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych serwisu;
    • „funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez użytkownika ustawień i personalizację interfejsu użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;
  5. Serwis stosuje dwa zasadnicze rodzaje plików (cookies) – sesyjne i stałe. Pliki sesyjne są tymczasowe, przechowuje się je do momentu opuszczenia strony serwisu (poprzez wejście na inną stronę, wylogowanie lub wyłączenie przeglądarki). Pliki stałe przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika do czasu ich usunięcia przez użytkownika lub przez czas wynikający z ich ustawień.
  6. Użytkownik może w każdej chwili dokonać zmiany ustawień swojej przeglądarki, aby zablokować obsługę plików (cookies) lub każdorazowo uzyskiwać informacje o ich umieszczeniu w swoim urządzeniu. Inne dostępne opcje można sprawdzić w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Należy pamiętać, że większość przeglądarek domyślnie jest ustawione na akceptację zapisu plików (cookies) w urządzeniu końcowym.
  7. Administrator informuje, że zmiany ustawień w przeglądarce internetowej użytkownika mogą ograniczyć dostęp do niektórych funkcji strony internetowej serwisu.
  8. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów.
  9. Administrator korzysta z usługi Google Analytics która rejestruje zachowanie użytkownika na stronie w celu usprawnienia funkcjonowania serwisu, przesyłane dane są anonimowe, aby uniknąć zbierania danych przez Google Analytics należy pobrać i zainstalować wtyczkę Kliknij.
  10. Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest w sekcji „Pomoc” w menu przeglądarki internetowej lub na stronie jej producenta.